Blogul

Blogul RunRares
Blogul RunRares.ro și-a făcut apariția ca urmare a pasiunii mele pentru alergare și a dorinței de a contribui la acest minunat sport care mi-a înfrumusețat viața atât de mult! Dar poate că nu aș fi găsit această formă de a-mi exprima pasiunea, fără îndemnurile, încurajările și criticile constructive ale lui Teolici, care are o contribuție activă la dezvoltarea continuă atât a blogului cât și a sitului oficial RunRares.

Dacă inițial am avut intenția ca pe acest blog să prezint informații cât mai variate din lumea alergării, pe măsură ce am început să scriu pentru blog, mi-am dat seama că o asemenea întreprindere nu este posibilă pentru un singur om și nici nu își are rostul! Aceasta pentru că pe internet există deja o sumedenie de situri cu informații dintre cele mai variate despre concursuri, antrenamente, echipament etc.

Atunci m-am întrebat dacă are oare vreun rost un astfel de blog personal, care să aibă ca principală temă alergarea? Mi-am amintit atunci perioada când am început practicarea atletismului la clubul sportiv școlar de care aparțineam, de antrenorii pe care i-am avut de-a lungul anilor, de locurile în care am fost în cantonamente și am concurat… Și am realizat cât de mult s-a schimbat în acești 35 de ani atitudinea societății noastre față de sport în general, față de alergare în mod special!

Dacă în perioada tinereții mele, atunci când alergam pe stradă sau în parcuri, adesea eram înjurat și jignit, doar pentru că „am ceva, sunt nebun de alerg așa fără rost”, dacă la concursurile naționale de maraton la care am participat se aliniau la start doar o sută, poate două sute de participanți în total, dacă am alergat pentru prima oară cu adidași adevărați doar după 1990, acum lucrurile stau cu totul altfel!

A devenit o mândrie să fii alergător, să participi la competiții, să te antrenezi, să-ți faci recorduri personale, să ai cel mai frumos și mai de calitate echipament! Oamenii își fac publice pe rețelele de socializare antrenamentele, rezultatele de la competițiile la care participă, echipamentul în care aleargă, sunt plini de entuziasm în practicarea acestui sport care îi face mai buni și mai puternici atât pe plan fizic cât și mintal!

Și încă o dată m-am întrebat? Oare ce aș putea să dau pentru alergare, după ce alergarea mi-a adus atâtea clipe frumoase!? Iar răspunsul a venit în momentul în care am inițiat-o pe Teolici în alergare! Mi-am dat seama, că cei mai mulți dintre cei care s-au apucat în anii 2010 de alergare (anul 2010 consider eu ca a fost anul care a declanșat boom-ul alergării la noi în țară) au foarte puține cunoștințe despre acest sport; cei mai mulți consideră că e suficient să alergi până obosești în fiecare zi și ai să fii în formă maximă pentru orice fel de distanță!

Așa încât am realizat că prezentând diferite aspecte din viața mea de alergător, inclusiv o scurtă biografie, îi voi ajuta și pe ceilalți să-și dea seama, după cei-au descoperit frumusețea, de complexitatea acestui sport, de cât de diferită este pregătirea pentru o probă scurtă de 1500m – 5000m și una de semi-fond 21k sau maraton. Cât de diferită este pregătirea în timpul iernii față de cea din timpul verii sau alte anotimpuri, cât de diferită este alergarea pe pistă de cea pe asfalt sau de cea pe teren de cros, cât de diferită este alergarea pe terenuri cu pante de cea pe plat, cât de diferit ne antrenăm la 20 de ani faţă de atunci când trecem de 40... și aș mai putea da numeroase exemple!

Astfel am început să prezint cu regularitate experiențele semnificative pentru mine ca alergător pe acest blog, iar rezultatele s-au văzut pentru că mulți sportivi mi-au spus că acest blog este o sursă de inspirație dar și de informații pentru ei ca alergători.

Un concurs de alergare nu este o simplă întrecere, ci este în prilej pentru experiențe personale care să ne îmbogățească spiritual, un prilej de a cunoaște noi locuri din țară și din străinătate, de a cunoaște noi oameni și a lega prietenii, este o motivație pentru a duce un anumit stil de viață, de a avea o viziune asupra lumii și a celor din jurul nostru, cu alte cuvinte de a ne cunoaște mai bine pe noi înșine și lumea în care trăim, de a ne da un sens mai profund vieții noastre!

Cu aceste gânduri și sentimente public articole despre experiențele mele ca alergător, pentru a-i ajuta pe cititorii blogului să-și realizeze mai eficient pasiunea pentru alergare și să înțeleagă mai profund semnificația acesteia, cu alte cuvinte să devină alergători mai buni în cel mai adânc sens al acestui cuvânt!

Dacă ar fi să aleg un moto al acestui blog, acesta ar fi următorul:
Important nu este să participi, important este să fii pregătit fizic și mental să participi la o competiție de alergare!

1 comment:

  1. Salut.
    Posteaza te rog si pe acesta pagina cele trei fotografii cu voi la mare si la sc 164
    https://www.facebook.com/sc.gen.nr.164/

    ReplyDelete