CNSala2012


Campionatul naţional de sală Masters - proba de 3000m

Galerie foto proba de 3000m seria I Campionatele Naţionale de sală Masters 18 martie 2012

Inregistrare video seria I proba de 3000m Campionatele Naţionale de sală Masters 18 martie 2012

Domnul Rugină ca de obicei a fost sufletul concursului ocupându-se de toate: arbitrii, desfăşurarea probelor, premiere etc
După multe săptămâni de vreme geroasă şi multă zăpadă vremea s-a încălzit brusc, în parcul Carol aleile au fost repede aduse la „negru”, astfel că am putut face câteva antrenamente de intervale la o intensitate mai mare după municipalele de sală. Dar cum se întâmplă de multe ori, atunci când te aştepţi să scoţi un rezultat bun pe baza timpilor de la antrenamente, poţi avea surprize. Eu speram la un timp în jur de 11:10 -11:15 având în vedere că făcusem cu o săptămână în urmă 3 x 2000m la 7:34, 7:32; 7:42 pe asfalt în Carol. Probabil însă că a fost o trecere prea rapidă pentru mine la o asemenea intensitate după multe săptămâni în care nu am trecut de un ritm de 5’ pe mie şi împreună cu „astenia de primăvară” aceşti factori au făcut să mă simt cam vlăguit în ziua concursului.

Din păcate şi durerile la călcâi s-au accentuat odată cu încălzirea vremii sub forma unor înţepături intense la fiecare pas de alergare în dreptul osului calcaneu, aceasta după o bună perioadă în care se diminuaseră până spre dispariţie; n-am ce face trebuie să mă obişnuiesc cu acest „mini-handicap” aşa cum mulţi alţi veterani am văzut că fac, alergând cu dureri sau diferite probleme de sănătate. În acelaşi timp va trebui însă să mă obişnuiesc cu rezultatele modeste în ciuda faptului că mă antrenez aproape zilnic, iar pe de altă parte să încerc să mai găsesc şi alte remedii decât cele pe care deja le-am încercat, cum ar fi de exemplu acupunctura…

O cursă destul de slabă a mea cu un timp de doar 11:36.
Cât despre cursa de 3000m, am alergat relativ constant dar fără vlagă, rezultatul meu a fost de 11:36. Victor a plecat ca din puşcă, am înţeles că a trecut prima mie cu 3:11, fiind urmărit de Florin Precup şi George. Pe final George a reuşit să accelereze câştigând cu un timp de 9:51 aproximativ şi să-l depăşească pe Victor care a scos un timp de 9:55, iar Florin a venit pe locul 3 cu un timp foarte bun - 9:59.8 record personal (campion la categoria de vârstă şi locul 2 în competiţie având în vedere că George încă nu are vârsta de „veteran”). Emanuel Rus a scos si el un timp relativ bun – 10:41 la doar 2 secunde de recordul lui personal.

Momentul decisiv al cursei: George forteaza si il depaseste pe Victor
Condiţiile de alergare au fost destul de grele, a fost foarte cald în sală şi aerul „sufocant”, ca să nu mai vorbim că în ciuda tuturor eforturilor domnului Rugină unii veterani stăteau chiar pe culoarul 1 al pistei şi se schimbau după probele de sprint în timpul cursei noastre de 3000m, alergătorii trebuind să-i ocolească la fiecare tur.

Odată cu acest concurs voi începe pregătirea specifică pentru concursurile din primăvară-vară unde intenţionez să alerg probe de până în 10k, principalele concursuri fiind Campionatele Naţionale de alergare pe şosea de la Piteşti din 12 mai unde voi încerca să concurez la 10 km, respectiv Campionatele Naţionale de pistă din 9-10 iunie unde intenţionez să particip la 5000m. Desigur aceste planuri de pregătire şi competitive depind în mare măsură de modul în care îmi voi putea desfăşura pregătirea de intensitate ţinând seama de afecţiunea mea de la călcâi.

No comments:

Post a Comment