CNSosea12


Campionatul naţional de alergare pe şosea - Piteşti 12 mai 2012

Teolici în plin efort în cursa de 10k!
Campionatul de alergare pe şosea ale veteranilor, organizat de câţiva ani în parcul din pădurea Trivale din Piteşti, este unul dintre cele mai frumoase concursuri ale alergătorilor masters, datorită traseului, organizării foarte bune; este poate singurul concurs pe şosea dedicat exclusiv atleţilor masters legitimaţi; absenţa „masei de alergători”, care de multe ori ne încurcă şi ne strică ritmul de alergare, este favorabilă realizării unei curse de referinţă în sezonul respectiv.

Chiar dacă distanţa totală nu este măsurată foarte exact, existând diferite păreri asupra lungimii traseului, totuşi timpul obţinut poate fi luat drept referinţă pentru nivelul de pregătire din acel an, cel puţin în comparaţie cu timpii obţinuţi în anii trecuţi. De exemplu eu am scos acum 3 ani un timp de 39:16 pe acest traseu, acum doi ani un timp de 40:50 iar în acest an un timp de 41:54. Prin urmare regresul este vizibil şi explicabil desigur prin accidentarea mea de la călcâi.

Premierea cursei de 10k categoria 40-45 ani. Alături de participanţi Domnul Tudor Pendiuc, primarul Piteştiului
Au fost organizate curse de marş 5k, alergare 5k, 21k, 10k masculin şi feminin pe categorii de vârstă din 5 în 5 ani. În cursa de 10k cea mai puternică participare a fost la categoria mea de vârstă, respectiv 40-45 ani. A câştigat un alergător pe care nu-l cunosc cu un timp foarte bun 34:30; Emanuel Rus a venit pe locul 2 cu un rezultat de asemenea bun de 38:40 şi a mai fost înaintea mea încă un alergător cu un timp tot sub 39 min.

Eu am scos 41:54, alergând destul de constant cu 5:55-6:00 min pe tură. Am resimţit din păcate faptul că în această primăvara nu prea mi-au ieşit antrenamentele de tempo susţinut, la multe astfel de antrenamente trebuind să abandonez fie din cauza unei stări de epuizare fie din cauza durerilor de la călcâi. Totuşi un fapt îmbucurător pentru mine a fost ca durerile la călcâi au fost mai slabe ca de obicei, semn că tratamentul cu antibioticul Ospexin ar putea avea un efect pozitiv.

Teolici şi Daniela premiate de către primarul Municipiului Piteşti, Domnul Tudor Pendiuc
Teolici a concurat şi ea în cursa fetelor de 10k obţinând un timp foarte bun: 58:39 record personal, un rezultat cu atât mai bun cu cât în perioada de iarna din diferite motive nu s-a putut antrena aşa cum ar fi vrut. A câştigat prietena ei Daniela, care în ultimii ani domină probele de semifond, cu un timp de aproximativ 52 de minute.

Cursa de 21 km a fost câştigată cu un timp de 1h24 (nu-i ştiu numele învingătorului), Tudorică a venit pe locul 2 cu un timp de 1h27 şi foarte bine a alergat şi Florin reuşind să scoată un timp de 1h29, sub pragul psihologic de 1h30. De asemenea foarte aplaudat a fost şi Domnul Chiurlea care a terminat fără probleme cursa de 21k la cei peste 70 de ani ai săi! Felicitări!

În concluzie un concurs frumos, foarte bine organizat – premierile au fost făcute chiar de primarul Piteştiului! – cu rezultate foarte bune atât la feminin cât şi la masculin şi care rămâne de referinţă pentru mine! Sper ca anul viitor să reuşesc un rezultat mult mai bun ca anul acesta!

Ps Singurul regret a fost acela că anul acesta totuşi au lipsit mulţi dintre colegii noştri care participau an de an la acest concurs… Sper că este doar vorba de o situaţie de conjunctură…

No comments:

Post a Comment