Crosul Aripi Deschise 2011

Crosul Aripi deschise octombrie 2011  
Parcul IOR - Sâmbătă 29 octombrie ora 9
Locul de înscriere pe terenul de baschet de lângă bisericuta de lemn
Pentru mine a fost ultimul cros din acest sezon marcat de durerile mele cronice la călcâi; având în vedere că în ultima vreme durerile m-au mai lăsat am considerat ca am ocazia de a realiza un timp bun care să fie punctul de plecare pentru pregătirea de iarnă în vederea sezonului de primăvară de anul viitor. De asemenea am venit cu ambiţia de a-mi lua revanşa faţă de colega noastră de la veterani, japoneza Hiroko, care mă învinsese cu 3 săptămâni în urmă la proba de semi-maraton.

Crosul s-a desfăşurat pe o vreme mohorâtă, destul de matinal - ora 9 - pe o temperatură în jur de 1-2 grade C, care împreună cu umiditatea aerului din preajma lacului au dus la condiţii dificile pentru o alergare susţinută; un avantaj a fost faptul că nu a bătut vântul.

Destul de îngheţat am dat drumul la încălzire cu 25 de minute înainte de start; acesta a fost amânat cu 15 minute din cauza întârziaţilor. Atmosfera a fost destinsă la start, organizarea foarte bună, s-au evitat incidentele caracteristice starturilor în crosurile populare. 

Am alergat pe un tempo aproape uniform cele 3 ture, cu un start puţin mai rapid în mod firesc: prima tura 12:49, a doua 13:11 iar ultima în 13:10. Media a fost de 4:12,6 pe km, echivalentul unui timp de 42:06 pe 10k, echivalentul unei valori VDOT de 49. Călcâiul m-a jenat foarte puţin dar s-a simţit lipsa de forţă în alergare din cauza lipsei antrenamentelor de intensitate şi a alergărilor în deal.

Pe parcursul cursei am alergat într-un grup mai întins si ne-am tot depăşit unii pe alţii rând pe rând; pe la km 5 m-a ajuns Hiroko din urmă, m-a deăşit cam cu 50 de m după care distanţa dintre noi a rămas constantă până la sfârşit în ciuda faptului că pe ultimul km am reuşit să întăresc puţin tempoul, lăsându-l în urmă pe un alergător care tot timpul încerca să mă depăşească.

O cursă bine organizată, voluntarii asigurând traseul şi încurajându-ne pe tot parcursul alergării. încă de luni au fost afiate rezultatele şi poze din concurs. Eu am terminat pe locul 17 la general şi pe locul 7 la categoria 35 +.

Puteţi afla mai multe detalii de la această adresă:Crosul aripi deschise


No comments:

Post a Comment