Maratonul Bucuresti 2011

Maratonul Bucuresti 2011 - Cursa de semimaraton
După o pauza de mai bine de 5 luni, în sfârșit concurez din nou!!! Cu o zi înainte eram plin de entuziasm, dar în ziua concursului vremea urâtă şi mohorâtă m-a demoralizat total!!! Am plecat de acasă împreună cu Teolici ca două insecte cu gândul că nu o să concurăm, ci doar vom privi de sub umbrela concursul şi ne vom preda cipurile.
Ajunşi în Piaţa Alba Iulia ploaia s-a oprit, ceea ce ne-a făcut pe amîndoi să sperăm din nou că vom putea alerga în condiţii normale; am dat drumul la încălzire dar în scurt timp a început din nou să plouă mocăneşte. Teolici s-a hotărât definitiv să nu mai concureze din cauza frigului dar eu m-am echipat cu egări lungi, tricou lung şi încă un tricou cu mânecă scurtă, căciulă şi mănuşi; i-am dat fâşul de pe mine lui Teolici cu doar câteva secunde înainte de start.
Cursa
Am plecat cam rigid dar plutonul cu entuziasmul lui specific m-a purtat primii 2-3 km intr-un ritm de 4:10 - 4:15 km; apoi încet încet mi-am intrat intr-un ritm de 4:20 pe k. Pe la km 5 a început să plouă parca mai tare şi m-a bătut gândul să accelerez si să abandonez dupa prima tura, însă văzându-i pe ceilalţi că nu par prea afectaţi mi-am continuat alergarea în acelaşi ritm.
Prima tura am trecut-o în 45 de minute şi am sperat ca voi putea susţine ritmul pentru a reuşi un rezultat de sub 1h30 min. Însă pe masură ce timpul trecea echipamentul mi s-a udat din ce în ce mai mult si a început să-mi fie frig, iar ritmul a începu să scadă continuu. Astfel a doua tura am făcut-o în 48 de minute, rezultatul final fiind de 1h32:58, un timp totuşi cu 30 de secunde mai bun decât cel de anul trecut, când am alergat ca şi anul acesta semi-accidentat şi cu dureri la calcâi.
În concluzie pentru mine a fost totuşi un concurs care mi-a redat moralul prin faptul ca am putut alerga susţinut toată cursa şi am dus cursa la capăt în ciuda condiţiilor foarte grele.
Ceilalţi alergători
Dintre cunoscuţi, Florin Precup a făcut o cursă foarte buna 1h22:40, Berdei a alergat cursa de maraton în 3h01, Cernat în 2h58, Shiroko - japoneza 1h32 pe semi (iar mi-e ciuda ca m-a bătut!!! ), Emanuel m-a bătut cam cu un minut jumate - pe la km 5 il depăşisem dar n-am putut ţine ritmul... De altfel nu prea ştiu vreun "rival" de la veterani pe care sa-l fi bătut, însă unii "clienţi" de-ai mei nici n-au venit...
Imagini şi rezultate
Teolici cu tot entuziasmul a făcut filmări admirabile pe tot parcursul cursei, a surprins momentele cele mai importante, i-a încurajat pe mulţi colegi de la veterani dar şi pe ceilalţi participanţi; din toată munca ei am realizat o selecţie pe care o puteţi vizualiza în continuare:
Rezultatele complete ar trebui să apară pe situl competiţiei dar pot fi vizualizate şi pe situl:
Mai multe poze din timpul cursei puteţi vedea aici:

No comments:

Post a Comment