MunicipaleSala2012

Muncipale sala 25 feb 2012 - proba de 1500m  

Înainte de start
Ultima lună de pregătire a fost marcată de ger şi zăpada masivă, astfel că la antrenamente am pus accentul mai mult pe volum şi mai puţin pe intensitate, având în vedere condiţiile dificile de alergare. Prin urmare nici nu mă putem aştepta la un rezultat prea bun într-o probă atât de scurtă şi pe o suprafaţă pe care nu mă antrenez niciodată. Pe de altă parte este un concurs tradiţional al veteranilor pe care la prima mea participare l-am şi câştigat în anul 2005 cu un rezultat de 5:23. În acest an am alergat un 5:22:01 rezultat oficial.

Este al treilea an consecutiv când particip la 1500m sală, obţinând de fiecare dată un timp în jur de 5:20. Din punctul meu de vedere nu văd acest lucru ca pe o stagnare ci ca pe un fapt ce-şi are cauza în accidentarea care mă afectează din toamna anului 2009 şi care m-a obligat în fiecare an fie să întrerup antrenamentele pe perioade destul de lungi (de până la o lună) fie să fac doar alergări uşoare etc. Anul acesta am speranţe că istoria nu se va mai repeta deoarece durerile la călcâi au scăzut foarte mult, şi pot spune că nu mi-au influenţat cursa de data aceasta.

Parcă şi aerul a fost mai respirabil în sală anul acesta, ştiut fiind faptul că din lipsa unui sistem adecvat de ventilaţie toţi sportivii au senzaţia de „sufocare” în această sală, care trebuie spus că nu îndeplineşte standardele internaţionale pentru competiţii indoor, pista având o circumferinţă de aproximativ 185 m în loc de 200m. De asemenea turnantele sunt mult prea ascuţite şi prin urmare mult prea înclinate, toate aceste deficienţe influenţând în mod negativ rezultatele. Dar cum am menţionat aceste concursuri de sală sunt binevenite pentru a face tranziţia cu sezonul competiţional de primăvară şi de asemenea pentru a ne revedea prietenii şi adversarii din curse de atâţia ani!
Ultima llinie dreapta - finish in forta!


În ceea ce priveşte cursa propriu-zisă ea a fost condusă de la început de Fane Oprina, ca de obicei Vlad Victor (4:47) a încercat să ţină ritmul cu el, dar nu a reuşit decât pentru câteva ture, în schimb George a stat foarte bine la cutie şi pe ultimii 300m a declanşat atacul reuşind să-l învingă pe Fane cu câţiva metri cu un rezultat de 4:35. Florin Precup, care a in toamna a avut rezultate foarte bune, a alergat un 4:53.

Eu am făcut o alergare destul de constantă cred, grija mea a fost să nu plec prea tare, nefiind obişnuit cu o suprafaţă atât de rapidă şi pe de altă parte să nu-mi blochez braţele în alergare, o greşeală de tehnică de alergare cu care m-am confruntat destul de des în competiţii. Pe ultimele două ture am reuşit să accelerez şi să depăşesc un concurent din faţă, având astfel un finiş mai în forţă.


Protagonistii probei de 1500m
Cât priveşte restul concursului, probele în general au fost decalate de la ora anunţată în program din cauza faptului că grupele de veterani s-au strecurat printre cele ale concursului de juniori II, care la rândul lor s-au strecurat în pauza dintre reuniunile de dimineaţă şi de dupa amiază ale Campionatelor Naţionale de sală ale seniorilor! Cu siguranţă nu aceiaşi situaţie va fi la Naţionalele de sală ale veteranilor!Şi la celelalte probe - între care 60m, 400m, 800m - a fost o perticipare numeroasă din partea atleţilor masters care s-au pregătit toată iarna şi abia aşteaptă concursurile "tari"!

Încălzirea vremii îmi va da posibilitatea – în următoarele 3 săptămâni câte au rămas până la naţionalele de sală – să fac şi nişte antrenamente de intensitate, intervale de 400m, 1000m, 2000m dealuri într-un ritm mai rapid etc, astfel încât la naţionalele de sală, unde voi participa la proba de 3.000m, sper să scot un timp cât mai apropiat de 11 minute. Vom vedea!

No comments:

Post a Comment