Semi maraton Bucuresti 2012

Semi-maratonul Bucureştiului - cursa de 10,5k - 3 iunie 2012;

Cursa s-a desfăşurat pe un soare arzător
Semi-maratonul Bucureştiului a adus şi vara odată cu el, după multe săptămâni ploioase! Deşi startul s-a dat destul de devreme – ora 9:30 – temperatura a fost ridicată la nivelul şoselei pe principalele bulevarde ale Bucureştiului iar porţiunile de umbră destul de mici şi puţine, cursa fiind din aceste motive foarte solicitantă. Organizarea a fost excelentă, de la pregătirea concursului, start şi până la sosire, cu multe puncte de hidratare pe parcurs şi puncte de revitalizare bine organizate la sfârşitul cursei. Au fost mult mai mulţi participanţi decât mă aşteptam dovadă a popularităţii crescute a alergărilor pe şosea mai scurte decât maratonul care este foarte pretenţios, atât ca pregătire cât şi în privinţa efortului depus în timpul cursei.

Cursele principale ale competiţiei au fost cele de 21 k, 10,5 k şi ştafetă 2 x 10,5k. Cursa principală, cea de semi-maraton, a fost câştigată de alergătorul kenyan Maritim Anthony cu un timp excelent de 1h03:51. Cursa de 10,5 km la care am participat şi eu şi Teolici a fost câştigată de un alergător din Cluj cu timpul de 35:34. Rezultate Semi-maraton Bucureşti

Eu am reuşit o clasare bună – locul 9 la general şi locul 4 la categoria 35-45 de ani – în ciuda unui rezultat mediocru de 44:28. Consider că am făcut o cursă destul de bună având în vedere antrenamentele pe care le-am făcut în această primăvară, timpul pe 10k fiind în jur de 42 de minute.

Teolici alături de câştigătorul cursei
Primii kilometri am reușit să-i fac ceva mai susţinut: 1 - 3:50; 2 – 4:00, apoi am început să scad puţin ritmul ajungând la 5 km cu un timp de 20:21; la 8 km aveam un timp de 33:18. Aceşti timp arată că va trebui să încerc să cresc volumul antrenamentelor pentru a-mi îmbunătăţi rezistenţa; am văzut şi la antrenamente că nu am probleme să fac intervale de 1000m la 3:40 dar nu am suficientă rezistenţă pentru a alerga susţinut cu un ritm în jur de 4:00 pe km.

Călcâiul nu mi-a făcut prea mari necazuri însă nu am fost pregătit să alerg pe un ritm mai susţinut. În săptămâna de dinaintea acestui concurs am luat zilnic câte o pastila de ibuprofen 600 care s-a dovedit benefică pentru afecţiunea mea de la călcâi.

Teolici a făcut şi ea o cursă destul de bună, căldură fiind un factor care i-a afectat în mare măsură rezultatul, reuşind totuşi un timp bun de 1h06 şi locul 154 la general. La sfârşitul cursei ne-am bucurat pentru frumoasele medalii oferite de organizatori celor care au terminat cursa şi de faptul că ne-am putut fotografia cu alergătorii de elită kenyeni, câştigătorii competiţiei! O competiţie frumoasă – traseu, organizare, participare – de care ne vom aminti cu plăcere!

No comments:

Post a Comment