Nationale-veterani-pista

Naţionalele de pistă ale atleţilor masters
8-9 iunie 2013  

Dacă în ultimii ani la Naţionale a fost o vreme caniculară, anul acesta ne-am bucurat de o vreme excelentă pentru alergare, cel puţin în a doua zi de concurs pentru că cei care au concurat sâmbătă au avut parte şi de câteva reprize de ploaie.

Din păcate anul acesta nu a mai fost posibilă organizarea tradiţionalei noastre şedinţe festive şi a petrecerii care urma din cauza deciziei conducerii FRA care nu mai permite nici un fel de festivităţi în incinta complexului şi a stadionului. Din păcate aceasta şedinţă şi petrecere era cam singura ocazie să mai stăm cu toţii împreună să ne mai povestim din viaţa noastră de alergători şi nu numai… O decizie bizară a conducerii FRA în opinia mea, mai ales că în atâţia ani nu a avut loc nici un incident…

start proba 5000 seria 1
Au fost mulţi participanţi, o atmosferă competiţională deosebită, multe ambiţii şi rivalităţi, ca de fiecare dată la Naţionale, toţi atleţii încercând cu această ocazie să obţină un rezultat foarte bun care sa le fie un reper pentru următoarea perioadă de pregătire. Au fost probe tehnice – sărituri, aruncări, alergări peste garduri, probe de alergare pe aproape toate distanţele clasice, de la 100m până la 10.000m.

Un rezultat deosebit a fost obţinut în proba de 800m la băieţi câştigată de Mircea Alexandrescu - Craiovacu, la prima sa participare în concursurile masters, un timp de 2:02! De asemenea remarc si debutul foarte promiţător în rândul atleţilor masters al alergătorului Scarlat la 10.000m – 37:50 şi 5.000 – 18:25! Dintre amicii mei Emanuel a scos 18:30 pe 5000 iar Florin un rezultat foarte bun pe 10.000 de 39:20.

Foarte spectaculoase, după cum se poate vedea şi în poze au fost şi seriile probei de 2000m obstacole, în special pe la trecerea obstacolului de la groapa cu apă!

2000m obstacole nationalele de veterani
Eu am alergat în proba de 5.000m, am făcut o cursă solitară şi relativ constantă (cel puţin faţă de alte curse ale mele pe pistă!). Am scos un timp de 19:35, prima mie am trecut-o în 3:47, iar ultima în 3:52; alţi timpi intermediari nu mi-am mai cronometrat ca să mă pot concentra mai bine la cursă.


M-a bucurat faptul că am coborât sub 20 de minute pe 5.000, rezultat pe care nu-l mai reuşisem din cauza accidentării din anul 2009 când am reuşit un 18:59 tot la naţionale, desigur şi medalia de argint obţinută – locul I fiind câştigat de Emanuel cu 18:30.

start proba 5000 seria 1
Din înregistrările video observ din păcate că nu mi-am îmbunătăţit deloc tehnica de alergare, cauza acestei deficienţe fiind accidentarea care m-a ţinut atât de mult timp, aterizând mult prea pe călcâi cu o evidentă frânare la fiecare pas… Un capitol asupra căruia evident va trebui să insist în următoarea perioadă de pregătire, prin îmbunătăţirea „călcăturii” putând veni progrese foarte mari!

Urmează acum pentru mine o nouă perioadă de acumulări, principalul parametru al pregătirii fiind volumul alergărilor iar apoi sezonul de toamnă care probabil va începe tot cu un concurs pe pistă pe distanţa de 5.000! Obiectivul meu principal însă pentru sezonul de toamnă va fi semi-maratonul din octombrie la care sper să cobor sub 1h30!

O vară fără accidentări şi spor la antrenamente!

2 comments:

  1. Felicitari, Rares, pentru performanta obtinuta! Anca B.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc frumos Anca, spor la antrenamente!

      Delete